Beogradski Skvoš Klub

Ekipno državno prvenstvo


Četiri ekipe iz Novog Sada i tri iz Beograda dale su svoj maksimum na terenu i posle 24 odigrana meča trofej je po prvi put pripao ekipi iz novosadskog kluba Adut.

Najzanimljivije je bilo u finalu gde su snage odmerili BSC Skvoš Tim 070, domaćin turnira i novosadski skvoš klub Adut Reload. Prvi meč su odigrali Vukašin Petrović i Branimir Carić na poziciji 3. Petrović je poveo u neizvesnom prvom setu 11/9. Ostala 3 seta dobio je Carić rezultatima 13/11, 12/10 i 11/8. Meč ova dva veterana vratio nas je u dane najvećih turnira u Srbiji. Drugi meč odigrali su prvak Srbije Danilo Kulic i Vuk Brcanski reprezentativac i trenutno najbolji srpski skvoš igrač.

Najzanimljiviji meč turnira odigrali su Bojan Ilisić iz drugog tima domaćina i mladi Mihailo Conić iz drugog tima Aduta. Meč je bio neizvestan do samog kraja gde je Ilisić ipak odneo pobedu. Moramo pomenuti i jedinu devojku koja je učestvovala, a to je Bojana Milutinović nekadašnja prvakinja Srbije koja se vratila na skvoš terene.

Dodeljen je novi prelazni trofej Ekipnog prvaka Srbije. Po starom dobrom običaju ponedeljkom posle takmičenja objavljuje se rang lista koju svi igrači željno iščekuju da vide pomake. Vrlo brzo nas očekuje pojedinačno Državno prvenstvo koje se igra u Novom Sadu 14. novembra.

Oktobar 2020.

ekipno državno prvenstvo ekipno državno prvenstvo ekipno državno prvenstvo